Bok: Vang Kirke

Vang Kirke – Fra Clementskirke til Hedmarkskatedral

Bygden eier en kirke som er av de vakreste landskirker i Norge. Ja, den ville også være pryd i en by» skrev en svensk student som var på studiereise i Norge 1816.


Vang Kirke«Det er min kirke» hender det barn sier når de reiser forbi Hedmarkskatedralen.
Der ble de døpt. Der fikk de sin 4-årsbok. Bygda eier kirken. Folkets kirke.
Kirken har gjennom 200 år vært stedet for de store og viktige hendelsene i livet. Barn er båret til dåpen. Ungdom har lovet troskap til dåpsakten, eller i den senere tid: Menigheten har bedt for konfirmantene. Mennesker har gitt hverandre sitt JA og bekreftet sin kjærlighet til hverandre. Ved kirken er det siste hvilested for vangsokningene. Mange vender tilbake til sin barndoms kirke fpr å markere de store dagene i livet.
Gjennom nærmere 1 000 år har det vært kirkested der kirken i dag troner i landskapet. Kirkens glade budskap om Guds kjærlighet i Jesus Kristus har skapt håp og gitt glede og mot.
Vang menighetsråd fant det naturlige at 200 års jubileet for kirken ble feiret også med en bok. Bestillingen som redaksjonskomiteen fikk, var: Gi oss en praktbok.

Redaksjonskomiteen har følgende medlemmer:
Bjørn Narverud, Cæcilie Stang, Inger Johanne Kristoffersen, Ragnar Pedersen, Berulf Taraldsen, Ole Jacob Tomter, Johan Martin Røsand, Kåre Hosar, Lars Pilø og Gunnar Rønningen

Boka koster kr 300,- + evt frakt

Kjøp boka