Bok: Vilje til vekst

Vilje til vekst – Skolen i Vang gjennom 250 år

Jubileumsberetningen om skolen i Vang fra 1739 og frem til i dag (1989) blir man slått av ukuelig fremtidstro og at framveksten av demokratiet landet vårt ville være utenkelig uten skolen. Kunnskap, innsikt og lærdom er selve forutsetningen for folkestyret og kvaliteten på alle mellommenneskelig forhold er betinget av nasjonens totale kunnskapsnivå.

Vilje til vekst - skolen i VangJubileumsberetningen om skolen i vang er ment å være en hjelp til alle som søker sin fortid. Slik sett vil den også kunne gi grunnlag for å forstå kompliserte utviklingstendenser i egen samtid. Det er også en hyllest til fortjente kvinner og menne i denne bygda som i mange sammenhenger har talt skolens sak.

Redaksjonskomiteen har bestått av: Odd Aspli, Odd Lindstad, Berit Lundsveen, Olav Ilseth, Oddbjørn Tomter, Ole Jacob Tomter og Olav Kr. Reinertsen.

Boka koster kr 150,- + evt frakt. Medlemspris er kr 100,-

Kjøp boka

 

Du kan også lese boka digitalt her: https://www.nb.no/items/90c5f3555c1d13f3fd606723dbdadce3?page=0&searchText=Vilje%20til%20vekst